Handlekurv

Din handlevogn er tom!
Hvis du handler for 3000 kroner mer, får du fri frakt!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

  • Rask levering
  • Trygg og fleksibel betaling

40 år med Bitte Kai Rand.


Bitte Kai Rand ble grunnlagt i 1981 da Bitte som nyutdannet designer fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, kjøpte det profilerte strikkefirmaet «Steens hjemmestrikk» som hun snart ble Københavns svar på Sonia Rykiel med i Paris.


«Vi laget kun varer på bestilling, og jeg lærte så mye om strikkemaskiner, den nære kundekontakten og ikke minst å jobbe med unike kropper fremfor standardstørrelser, forklarer Bitte Kai Rand.


«Jeg hadde ikke en strategi, en plan eller et mål. Jeg var ikke ambisiøs. Jeg bare elsket å gå på jobb hver dag." Heldigvis hadde mannen hennes, Michael Rand, øye ikke bare for Bittes talent, men også for potensialet hennes.


I 1983 begynte han i selskapet og sammen skapte de suksessen som nå har vart i mer enn 40 år og som har ført til de danske samlingene over hele verden – lenge før Noma-effekten hadde satt inn og «Scandi Cool» var et konsept.

Designerens største styrke var også hennes akilleshæl i sin tid. Dette erkjenner hun uten å angre. «Jeg var ikke ambisiøs. Jeg ville bare ha det gøy med alt jeg gjorde. Illums Bolighus ønsket å legge inn en stor bestilling av skjerf hos meg, og jeg avviste dem, fordi jeg umulig kunne oppnå det med bare én strikkemaskin.

Heldigvis lærte Bitte Kai Rand raskt å skalere tilbudet til etterspørselen. Og så gikk det slag i slag. Fra Brdr. Andersen, Birger Christensen og Illums Bolighus i Danmark for varehus og designbutikker i Stockholm, Oslo, London, New York og Antwerpen. Bitte Kai Rand og teamet hennes kan se tilbake på fire uforutsigbare tiår.

Fra 80-tallets skulpturelle skuldre og haremsbukser, over 90-tallets denimtilbedelse og logo-t-skjorter, inn på 00-tallet lek med proporsjoner til 10-tallets utforskning av hva kjernen i merkevarens estetikk er. Det maskuline kontra det feminine, de arkitektoniske linjene kontra de organiske formene, de kunstneriske trykkene kontra de monokrome overflatene. Bitte Kai Rand har alltid vært forut for sin tid. Merket har brukt ekte mennesker i stedet for modeller i reklamefilmene siden 1990-tallet, inkludert en mor som ammer barnet sitt, en eldre dame med en gulltann og en herlig «street cast» av sprudlende, glade mennesker fra hele verden.

I dag er Bitte Kai Rands tradisjoner sterkere enn noen gang fordi lidenskap, kreativ lek og en avvisning av kommersielle restriksjoner og kortsiktige motetrender fortsetter å utgjøre kjernen i enhver kolleksjon. Klærne er skapt for ekte mennesker, fargerike fester, arbeidsglede og hverdagsmagi. Den er laget for alle kvinnene som heller vil skille seg ut enn å passe inn.